חיה כהן נ. מטרו אופנה בע"מ
בבית המשפט העליון |
לפני: |
כבוד הרשם רון גולדשטיין |
המבקשת: |
חיה כהן |
|
נ ג ד |
המשיבים: |
1. מטרו אופנה בע"מ |
|
2. רן לוי |
|
3. ענת טואיטו |
|
4. אלונה רחל ביזוק |
|
5. יניב לוי |
|
6. שולמית לוי |
בקשה לפטור מהפקדת עירבון; תשובת המשיבים מיום 23.10.2019 |
הבקשה שבכותרת היא במהותה בקשה להפקדת הודעת קיזוז חלף הפקדת עירבון במזומן.
הכלל הוא שניתן לשקול חלופה בדמות הודעת קיזוז במקרים חריגים אשר בהם קיים חוב ודאי, חלוט ובלתי-שנוי במחלוקת של המשיב כלפי יוזם ההליך הערעורי (ראו לדוגמא בש"א 5742/15 גני עינב (בניה מעולה) בע"מ נ' בן דוד, פיסקה 2 (16.9.2015)).
במקרה דנן טוען המבקש כי ניתן יהיה לקזז הוצאות שתפסקנה לחובתו מן הסכום שנפסק לטובתו בפסק-דינו של בית משפט השלום בירושלים שעליו הוגש הערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים. ואולם פסק-דינו של בית משפט השלום המורה על התשלום אינו חלוט ואין לדעת בשלב זה כיצד תיראה תמונת חובות הצדדים זה כלפי זה בסופו של יום (השוו, ע"א 2706/19 דגילייסקי נ' שגיא (2.6.2019)). אשר על כן לא שוכנעתי כי עסקינן ב"חוב ודאי, חלוט ובלתי-שנוי במחלוקת" באופן המצדיק הפקדת הודעת קיזוז חלף הפקדת עירבון.
בנסיבות העניין יעמוד סכום העירבון על 15,000 ש"ח. עירבון בסכום זה יופקד עד ליום 7.11.2019 שאם לא כן יירשם ההליך לדחייה ללא צורך בהודעה נוספת.
ניתנה היום, כ"ה בתשרי התש"ף (24.10.2019).
|
|
רון גולדשטיין, שופט |
|
|
ר ש ם |
_________________________